Kvalitén på våra klädpaket

Vi vill hålla bra kvalité på alla våra paket och plagg och går därför noggrant igenom samtliga plagg i flera steg innan vi väljer ut plagg till försäljning. Det är viktigt för oss att plaggen är fria från fläckar, är hela, utan synliga defekter, har bra resår, inte är för urtvättade eller har för mycket noppor. Viktigt att tänka på är att ett plagg som har blivit tvättat aldrig kan uppnå samma känsla som när det är nyproducerat. Kvalité är en hjärtefråga för oss och vi hoppas att ni ska vara nöjda med kvalitén när ni beställer på minikit.se. Då vet vi att det är mer sannolikt att ni hittar tillbaka till oss igen! 

När vi lägger upp paket på hemsidan beskriver vi alltid kvalitén så att du som kund kan få en uppfattning om kvalitén på produkterna. Här uppskattar vi hur många procent av paketet som är i mycket fin kvalité och hur många procent som är i fin kvalité (läs mer nedan). Exempelvis om ett paket består av totalt fem plagg, varav fyra plagg i mycket fin kvalité och ett plagg i fin kvalité, beskrivs paketet som 80/20, 80% i mycket fin kvalité och 20 % i fin kvalité. 

Mycket fin kvalité
Mycket fin kvalité betyder att plagget är sparsamt använt och har en känsla som nytt. Alla färger är klara och tyget är i nyskick. Det är viktigt att tänka på att en första tvätt alltid kommer synas och skilja känslan från ett nyproducerat plagg.

Fin kvalité
Fin kvalité betyder att plagget fortfarande är i fint skick. Jämfört med ovan syns det att det är använt och tvättat några gånger, men precis som om du själv har tvättat och kanske ett syskon har använt det. Dessa plaggen är oftast de allra skönaste och mest praktiska plaggen, och vill därför inte begränsa oss och sortera bort dem från våra paket!

Tvättning

Alla våra begagnade barnkläder är tvättade och rena men vi rekommenderar alltid att tvätta plaggen själva hemma innan ni börjar använda dem. Barns hud kan vara känslig mot nya och annorlunda tvättmedel än vad de är vana vid.